Hanife Yeter
Hanife Yeter
Marketing Communications Manager
Aug 13, 2019

Meet our Team: Martin, onze sr. Software Developer

Profiel foto MartinBij ROBIN geloven we in een persoonlijke, proactieve service. Zo kun je op elk gewenst moment contact met ons opnemen. Maar omdat we van mening zijn dat het leuker is om iemand te leren kennen voordat je “hallo” zegt, introduceren we een nieuwe reeks van blog posts waar we een korte persoonlijke introductie van onze teamleden geven.

De vijfde in de spotlight is Martin de Jong, onze sr. Software Developer. Lees verder om meer te weten te komen over wat hij het leukst vindt aan het vak, zijn betrokkenheid bij de ontwikkeling van ROBIN en wat zijn grootste passie is. 

Hello there

Hi Martin, vertel ons iets over wat je doet bij ROBIN?

Ik ben Martin de Jong en ik ben sr. Software Developer bij ROBIN. Samen met mijn directe collega’s ben ik verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe features en uitbreiden van bestaande functionaliteit in ROBIN. Ook hebben we een systeem gemaakt waarbij we een nieuwe functionaliteit met één druk op de knop beschikbaar kunnen stellen voor al onze klanten (of een subset daarvan). Tot slot, monitoren we al onze systemen, om in het geval van issues, deze te fixen voordat onze klanten er last van ondervinden.

En waarom heb je voor dit beroep gekozen?

Toen ik (lang geleden!) voor het eerst in aanraking kwam met computers was het voor mij al heel snel duidelijk dat dit wel eens iets kon zijn wat ik heel leuk zou gaan vinden. Vrij snel daarna heb ik me ingeschreven op de HIO (HTS informatica) en ik mag mij gelukkig prijzen dat ik nog geen seconde spijt heb gehad van deze beslissing. Het leukst aan het vak vind ik dat geen twee dagen hetzelfde zijn. Ook als ik kijk naar wat ik 10 jaar geleden deed, is dat compleet anders dan waar ik nu mee bezig ben.

Wat vind je het leukste aspect aan werken bij ROBIN?

Wat voor mij het leukst is aan ROBIN, is dat ik zelf vanaf het begin betrokken ben geweest bij de ontwikkeling van het bedrijf. Denk hierbij aan het hele traject, van de eerste interne demo, via de eerste betalende klant, tot waar we nu staan! Bij andere bedrijven waar ik in het verleden gewerkt heb, had ik sterk het gevoel dat ik een werknemer was, maar bij ROBIN heb ik het gevoel dat ik onderdeel van het bedrijf ben.

What makes me tick

Kun je een voorbeeld geven van een situatie waarbij je één van onze kernwaarden naleefde?


We are stronger together

In 2014, moesten we een hele complexe technische aanpassing in ons systeem doen waar we onze klanten zo min mogelijk last van wilden laten ondervinden. We hebben er toen voor gekozen om dit midden in de nacht vanuit huis te doen. Via Skype hebben we met het hele team deze operatie kunnen uitvoeren, waarbij iedereen alles in de gaten kon houden en er constant overleg was.

Aside from work

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Mijn grootste passie is muziek. Niet alleen luister ik er graag naar en ga ik regelmatig naar concerten, maar speel ik zelf bas en zit ik (sinds kort weer) in een band: King Krewl. Verder, ben ik een redelijk fanatieke wielrenner. Ik heb lang gemountainbiked, maar na een jaar op een fitness bike (dit is een soort hybride) heb ik recent de overstap naar een racefiets gemaakt. Ik vind het leuk om op de Veluwe te fietsen, maar ook de bergen in Frankrijk vind ik heerlijk! Sport vind ik trouwens ook leuk om naar te kijken. Ik ben trouwe supporter van Ajax en probeer zo in ieder geval bij alle Europese thuiswedstrijden aanwezig te zijn.

Vijf snelle vragen:

 • Favoriete film?
  Le fabuleux destin d'Amélie Poulain
 • Favoriete band?
  Opeth
 • Favoriete huisdier?
  Onze hond Yip
 • Favoriete boek?
  Weduwe voor een jaar - John Irving
 • Favoriete quote?
  Alles is relatief

 

White paper Artificiele Intelligentie en het eCommerce klantenservicegesprek

Kort nieuws

Comments

Meest recente berichten

Kort nieuws